Medtronic Paradigm 722 insulinepomp en continue glucosemonitoring systeem

Hallo,

Hartelijk welkom op deze site die gewijd is aan mijn persoonlijke ervaring met diabetes, diabetescontrole, de Medtronic Paradigm 722 insulinepomp en het continue glucosemonitoring systeem van Medtronic.

Het continue glucosemonitoring systeem is één van de mijlpalen in de behandeling van diabetes. Het brengt essentiële verbetering van de diabetescontrole door vermindering van zowel hypers als hypo's. Verder verbeteren door het systeem de leefomstandigheden en de vrijheid voor personen die afhankelijk zijn van insuline. Ik geniet sinds kort van “onveilige” activiteiten die de volle aandacht of snelle reacties vereisen. Hoewel ik voorheen aan deze activiteiten deelnam kan ik er nu van genieten zonder regelmatig bloed te prikken. Ook de angst om aankomende hypo's te laat te ontdekken is verdwenen.

Zoals met elke nieuwe technologie is er beperkte praktische ervaring met dit systeem. Continue glucosemonitoring apparatuur wordt aan patiënten gegeven als "black box" zonder een duidelijke uitleg van de principes, het gebruik in het dagelijks leven en praktische tips. Daarom is het een taak voor elke patiënt om het systeem te onderzoeken en het optimale gebruik te ontdekken.
Noot van de vertaler. Dit beschrijft de situatie van Ivan in Tsjechië in 2006. In Nederland is de begeleiding wellicht beter. Over de technische werking heb ik echter nergens de informatie kunnen vinden die op deze site staat.

Ik hoop dat ondanks individuele verschillen in reacties bij ieder mens deze site anderen mag inspireren om een betere diabetes regulatie te verkrijgen en daarmee hun leven te verbeteren.

Voor meer informatie over de producten van Medtronic verwijs ik naar de officiële pagina's:
  http://www.medtronic-diabetes.nl de home page van Medtronic Nederland
  http://www.medtronic-diabetes.nl/hulp-en-ondersteuning/index.html voor hulp en ondersteuning

Veel succes,        Ivan

Bezoekers sinds mei 2008
Pocitadlo Web4U.cz