Patiënt profiel

Ik ben geboren in 1962 en heb sinds 1972 diabetes type I. Ik ben behandeld met diverse soorten insuline en vele toedieningstechnieken. Het begon met glazen spuiten en inmiddels gebruik ik een insulinepomp. Ik gebruik de Medtronic Paradigm 722 insulinepomp met continue glucosemeting in combinatie met sensoren sinds december 2006.

Mijn gewicht is 74 kilo en mijn insulinegebruik varieert gewoonlijk tussen de 22 en 30 eenheden per dag (NovoRapid) afhankelijk van mijn fysieke activiteiten, slaap eten en stress...

Ik ben gevoelig voor insuline. Mijn bloedglucosewaarden variëren vaak heel erg snel. Dit had tot gevolg dat er een onbevredigende controle van mijn diabetes was met frequent optredende hypo's en hypers. Ik was niet in staat om een bevredigende controle te krijgen hoewel ik vaak (vijf tot zes maal daags) mijn bloed controleerde. Mijn HbA1c was contant boven de 8%. Deze onbevredigende diabetes controle zorgde er voor dat ik inging op het voorstel van mijn arts om over te stappen op een insulinepomp met continue glucosemeting. Dit ondanks het feit dat dit in mijn land dit systeem door geen enkele verzekering wordt vergoed en ik het dus uit mijn eigen zak moet betalen. Als gevolg van deze verandering daalde mijn HbA1c naar 5,2% binnen vier maanden na de overschakeling op de Medtronic apparatuur. Het aantal hypers daalde enorm. Ik kreeg echter veel hypo's. Ze kwamen een paar keer per week voor vooral tijdens langdurige sport activiteiten zoals bergwandelen, paardrijden, skiën etc. Ik probeerde achter de reden hiervan te komen en ontdekte dat ze veroorzaakt werden door de instelling en het gebruik van mijn continue glucosemeting systeem in combinatie met mijn (on)begrip van het pomp algoritme.

Ik probeerde uit verschillende bronnen gerelateerde informatie te verkrijgen maar er was niet zo heel veel. Helaas is dit type informatie niet algemeen bekend. Ik besloot een web pagina te maken en de resultaten van mijn analyses op te schrijven om mijn kennis met anderen te delen.