Sensor start

De Paradigm 522 en 722 pompen bieden 3 mogelijkheden om de sensor te activeren via de menu optie Sensor / Start. Deze zijn:

De functie heet Sensor Start hetgeen een beetje misleidend is. Het starten van de sensor betekent hier technisch het starten van de communicatie (data exchange) tussen de pomp en de zender. De sensor zelf werkt continue vanaf het moment dat de zender is aangesloten.

Gebeurtenissen na het aansluiten van de zender en sensor start wordt weergegeven in Fig. Start 1.

Fig. Start 1.    Achtereenvolgende gebeurtenissen bij sensor start

Situaties:
a)  de sensor start onmiddellijk na het aansluiten op de zender
kalibratie wordt 2 uur later gevraagd
ISIG waarde wordt verzameld vanaf het moment van het aansluiten van de zender
b)  de sensor wordt later gestart, maar vroeger dan 2 uur na het aansluiten van de zender
kalibratie wordt 2 uur na het aansluiten van de zender gevraagd
ISIG waardes worden verzameld vanaf 40 minuten voor het start van de sensor of vanaf het aansluiten van de zender, afhankelijk wat er later gebeurt
c)  de start is later dan 2 uur na het aansluiten van de zender
kalibratie wordt binnen 5 minuten gevraagd
ISIG waardes worden vanaf 40 minuten voor de sensor start verzameld

Als de sensor gestart wordt zonder zender verbinding, wordt de kalibratie gevraagd binnen 5 minuten en wordt de data verzameld vanaf het sensor start moment.

De pomp software houdt geen rekening met het gat tussen de zender aansluiting en het start van de sensor als hij de tijd berekent voor het volgende kalibratie verzoek. Deze informatie wordt weergegeven bij Volg. Cal op het SENSOR STATUS scherm en in verschillende andere schermen tijdens het proces van het starten van de sensor. Deze waardes zijn groten dan de echte behalve in het geval waarin de sensor onmiddellijk gestart wordt na het aansluiten van de zender.